Clubhistorie

Motorclub Leeuwarden is opgericht in 1973 door een aantal actieve motorrijders, de diverse activiteiten vonden plaats in De Vrouwenpoort te Leeuwarden. Doordat de club snel groeide ontstond de behoefte aan een eigen clubhuis en in 1977 betrokken we een pand aan de Nieuwekade.

Toen er in 1984 een ander bestemmingsplan voor de Nieuwekade kwam, werd er een nieuw onderkomen gevonden in de Oeverstraat. Dit pand werd in twee maanden tijd door eigen leden omgetoverd tot een functioneel clubhuis.

De moderne tijd maakt echter dat de mens het steeds drukker krijgt en aangezien het clubhuis draaide op vrijwilligers, is er in 1996 besloten het clubhuis af te stoten en weer terug te gaan naar de oorspronkelijke situatie waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande accommodatie.

In het winterseizoen tal van activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een kerstbingo-avond, muziekkwis en in september een barbecueavond. Daarnaast wordt hier één keer per maand een klaverjasavond georganiseerd.

Binnen MC Leeuwarden is een toercommissie actief die, naast de organisatie van onze eigen Oldehovetoertocht, diverse activiteiten op de motor organiseert. Informatie hierover vindt u in het clubblad.

MC Leeuwarden brengt min. 6 x per jaar een clubblad uit, vol nieuws over evenementen, verslagen van ritten, vakantieverhalen en vaste rubrieken zoals Wist-U-Datjes, toerkalender, enz.Tevens wordt u via het clubblad op de hoogte gehouden van bestuurlijke zaken, omdat alle verslagen van bestuursvergaderingen in het clubblad komen te staan.

Ieder lid van MC Leeuwarden ontvangt gratis dit clubblad.

Een lidmaatschap van MC Leeuwarden kost € 27,50- per jaar.